UKK - Usein kysyttyjä kysymyksiä

1. Mite pitkään lähetyksen toimitus kestää? Mitä teen, jos tilaukseni viipyy? 

Tilaus valmistuu meiltä lähetyskuntoon yleensä muutamassa päivässä. Meillä ei ole myyntivarastoa, vaan yhteistyökumppanimme painaa tuotteiden printit tilausten mukaan pienissä erissä. Tuotantovaihe saattaa joskus kestää kauemmin siksi, että tuotteen varastomateriaali, esimerkiksi tietty paidan väri ja koko, on päässyt loppumaan. 

Kun tilaus on lähetetty paitapainosta, verkkokauppamme lähettää tästä automaattisen viestin sinulle. Viesti sisältää seurantakoodin, jonka avulla lähetyksen kulkua voi seurata. Suomessa lähetysten perille toimittamisesta vastaa Suomen posti, muissa Pohjoismaissa Postnord. Muissa maissa yleensä paikallista postia vastaava toimija. 

2. Miksi ette tarjoa mahdollisuutta maksuttomaan tuotteiden vaihtoon ja palautukseen?

Koska olemme poliittisesti epäkorrekti verkkokauppa, jonka tuotteet saattavat nostattaa tunteita tietyissä väestöryhmissä, jotkut tahot saattaisivat käyttää tätä mahdollisuutta kiusantekoon.

Tuotteiden maksuton vaihto ja palautus tarkoittaisi sitä, että tästä aiheutuvat kustannukset koituisivat meidän itsemme maksettaviksi. Sen vuoksi vilpillisessä mielessä tehdyillä tilauksilla ja niitä seuraavilla aiheettomilla palautuksilla olisi meille ikäviä taloudellisia seurauksia.

3. Mistä paitanne ja muut tuotteet tulevat?

Tuotteittemme painatus tapahtuu Euroopan Unionin alueella ja joissakin tapauksissa Iso-Britanniassa. Sen sijaan itse tuotteiden alkuperä on kirjavampi.

Printtivaatteemme ovat laadukkaiden tekstiilibrändien (pääasiassa saksalaisen SG:n tai belgialaisen B&C Collectionin) tuotantoa. Yleisin t-paitamme SGTEE on premium-laadun t-paita, joka vastaa aiemmin käyttämäämme Bella+Canvas 3001 -paitaa laadultaan printtipaitana, mutta on siitä poiketen varsinaisesti miesten paita. SGTEE on myös tyyliltään modernimpi eli ryhdikkäämmin ja istuvammin leikattu. Kun edellisen peruspaidan suurin ongelma oli huono saatavuus suurempien kokojen osalta, SGTEE-paitojen kokovalikoima ulottuu S-koosta aina 5XL-kokoon asti.

Muiden valmistajien tapaan SGTEE tai B&C eivät valmista paitoja Euroopassa, vaan halvan työvoiman maissa Aasiassa. Tämä on valitettavasti nykypäivää tekstiiliteollisuudessa. Käytännössä lähes kaikki vaatteet ja asusteet tehdään köyhissä, halvan työvoiman maissa. Nekin, jotka saavat made in EU -leiman, yleensä vain viimeistellään EU-maassa.

4. Mitä tarkoittaa vaatteiden kohdalla unisex-merkintä tai unisex-malli?

Vaatteiden unisex-malli tai unisex-koot tarkoittavat sitä, että vaate soveltuu sekä miehille että naisille. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että vaate leikkaukseltaan sopii niin naisille kuin miehille tai ylipäänsä monille erilaisille vartalotyypeille. Unisex-vaatteiden kokoluokitus vastaa miesten vaatteiden kokoluokitusta. Miesten koot ovat yhden koon naisten vastaavia suurempia. Esimerkiksi siis miesten M-koko vastaa naisten L-kokoa. Jos M-kokoinen nainen tilaa unisex-paidan, hänen kannattaa valita S-kokoinen paita.

Useimmat vaatteemme ovat unisex-vaatteita, mutta valikoimassamme on myös erikseen miehille ja naisille tarkoitettuja vaatteita (paitoja), jotka malliltaan tai leikkaukseltaan on tehty jomman kumman sukupuolen tyypillistä vartaloa ajatellen tai jotka tyyliltään vastaavat naisten ja miesten keskimäärin eriäviä mieltymyksiä vaatteissa.

5. Miten tulkitsen vaatteiden kokotaulukkoa?

Kunkin paidan vaatekoon kohdalla on ilmoitettu pituus ja leveys senttimetreinä.

  • Pituus tarkoittaa kokonaispituutta mitattuna paidan hartialinjasta helmaan.
  • Leveys tarkoittaa kainalon kohdalta mitattua paidan rintamuksen leveyttä.

  • Hihan pituus mitataan hihan olkapääsaumasta hihansuuhun.

 6. Vastaavatko ilmoittamanne vaatekoot Suomen kaupoissa myytäviä vaatekokoja?

Tähän on hieman vaikea vastata, koska Suomen kaupoissa myytävien vaatteiden koot vaihtelevat vaatemerkistä toiseen. Yleisesti ottaen myymiemme vaatteiden koot vastaavat hyvin tyypillisiä vaatekokoja.

SGTEE on hieman ryhdikkäämmin ja istuvammin leikattu kuin aiempi peruspaitamme Bella+Canvas 3001, joka oli leikkaukseltaan laatikkomaisempi unisex-paita. Mitoissa se näkyy siten, että esim. XL-koon SGTEE on 4 cm kapeampi ja 4 cm lyhyempi kuin vastaavan koon Bella+Canvas 3001.

7. Tilaamani paidan printti vaikuttaa kuluneen näköiseltä, onko tuotteessa virhe?

Todennäköisesti tuotteessa ei ole virhettä. Monet printtimme on käsitelty "kuluneen näköisiksi", koska tällä tavoin aikaansaatu ns. vintage look on yleisemminkin trendinä t-paidoissa ja monet ihmiset tuntuvat pitävän niistä. Monissa tapauksissa tällainen käsittely printille on annettu myös printin sanoman tai sen välittämän tunteen korostamiseksi. "Kuluneisuus" yhdistyy mielikuvien tasolla teemoihin, jotka ovat historiaan, mytologiaan ja perinteisiin liittyviä. 

Mutta mikäli kuitenkin epäilet virhettä, lähetä meille tuotteesta muutama valokuva, niin tutkimme asiaa. Suhtaudumme kaikkiin laatupoikkeamiin vakavasti, koska arvostamme asiakkuuttasi ja luottamustasi meihin. Sitäpaitsi, me olemme maksaneet tuotteen painaneelle alihankkijalle siitä, että asiakas saa tuotteen juuri sellaisena kuin se on verkkokaupassamme kuvattu. 

Mikäli toteamme tuotteessa olevan virheen, pyydämme alihankkijaamme toimittamaan sinulle viipymättä uuden, virheettömän tuotteen virheellisen tuotteen tilalle. Mikäli haluat kuitenkin mieluummin rahasi takaisin, palautamme maksamasi summan täysimääräisesti. Joissakin tapauksissa saatamme pyytää lähettämään tuotteen takaisin lähetysosoitteeseen tai johonkin muuhun antamaamme osoitteeseen virheen tutkimiseksi, mutta siinä tapauksessa korvaamme ennalta sovitut lähetyskulusi.


Hello friend! Yes, You.

Please note that this site is in Finnish only. Would You rather visit our International Store?

We have detected, that you are from [[COUNTRY_NAME]]. That's great. If You wish to receive service in English, please let us redirect You to our international store.